Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@11:53:11 GMT

زندگی کردن یک امر دسته‌جمعی است

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۸۰۷۸۳

زندگی کردن یک امر دسته‌جمعی است

در یاداشت‌های گذشته این دو رویکرد به صورت اجمالی تعریف و در ادامه قرار شد تا در هشت محور، این دو نگاه را با یکدیگر مقایسه کنیم تا به تعریف جامع‌تری از این رویکردها، تفاوت‌ها و آثاری که بر جای می‌گذارند برسیم. دومین محورِ مقایسه، تفاوت در نگاه به موضوع «شکاف اقتصادی» است.

شاید بزرگ‌ترین چالش موضوع شکاف اقتصادی آن است که به شدت پتانسیل دارد تا دستاویزی شود برای پوپولیسم انتخاباتی! از همان نوع تقسیم‌بندی‌های ۹۶درصدی- ۴درصدی که در تجربیات قبلی مورد توجه قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته دقیق‌تر آن است که بگوییم این ویژگی همه موضوعات مهم است که می‌توانند تبدیل به دستاویزی شوند برای سطحی‌نگری و حتی ایجاد شکاف؛ درست مانند شکاف اقتصادی.

در نگاه «زنده ماندن»، شکاف اقتصادی، این واقعیتِ تلخ و انکارناپذیر این روزهای ما (ضریب جینی در ایران در مقایسه جهانی وضعیت مطلوبی ندارد.) یکی از جذاب ترین موضوعات است برای تنور انتخابات. در این نگاه به مدد  بینشِ رفاه صدقه‌ای (مداخلات قیمتی، ارزانیِ دستوری که پشتوانه تولید ندارد و منجر به رفاه نمی‌شود، وعده کاهش دستوری قیمت مرغ و ...) می‌توان دست گذاشت روی زخمِ مردمِ خرد شده در این شکاف و طمع داشت به خرید رای.

در نگاه «زنده ماندن»، رشد اقتصادی قربانیِ رفاه صدقه‌ای می‌شود. رفاه هیچ‌گاه محقق نمی‌شود و شکاف اقتصادی هرروز بدتر می‌شود. (شاید دلیل انتخاب این رویکرد نیز نه در جهل، که در طمع این امر باشد که چشم دوختن به دست و صدقه‌ی ارباب تبعیت می‌آورد و می‌توان ناکارآمدی و سوء مدیریت را پشت آن مخفی کرد. انگار کنید زنی را که مرد می‌ترسد از توسعه و کارکردنش، که مبادا از فردا تبعیتی نباشد.)

پارادایم «زنده ماندن» ‌ فقط بر دریافت بیش‌تر از طبقات برخوردار به نفع طبقات نابرخوردار تاکید دارد. به عبارتی دیگر در این پارادایم، سازوکارهایی مانند تمرکز بر دریافت مالیات یا عوارض یا حتی مداخله در بازار (تعیین دستوری قیمت به‌ویژه قیمت کالاهای اساسی) به نفع گروه‌های کمتربرخواردتر اصلی‌ترین راه‌های مقابله این گروه با شکاف اقتصادی است. در نگاه «زنده ماندن» بی‌توجه به گروه‌های برخوردارِ مولد (تولیدگران، کارخانه‌داران، بازرگانان و ...) انتظار می‌رود با قربانی کردن آنان در پیشگاه گروه‌های کم‌تر برخوردار، هزینه «زنده ماندن» ‌ این گروه‌ها تامین شود.

«زنده ماندن» به قیمت فراموشی رشد اقتصادی و در نهایت همگانی کردن فقر!

اما در رویکرد «زندگی کردن» حکمران و مدیر به درستی می‌دانند که ارزانی منجر به رفاه نمی‌شود. بلکه توسعه اقتصادی و تولید است که رفاه را رقم خواهد زد. توسعه اقتصادی و تولید، از یک طرف، به دلیل افزایش عرضه به کاهش قیمت و از سوی دیگر با افزایش تقاضا برای نیروی کار، به کاهش بیکاری و افزایش دستمزد منجر می‌شود و این یعنی کارگر مرفه‌تر و شکاف طبقاتی کمتر.

در رویکرد «زندگی کردن» ادارک شده ‌است که راه‌حل اصلیِ کاهشِ شکاف اقتصادی، رشد اقتصادی است. حکمران و مدیر به درستی فهم کرده بدون رشد اقتصادی، با افزایش فشارِ عوارض و مالیات بر طبقاتِ برخوردار اقتصادی، در حالی‌که به دلیل بیمار بودن اقتصاد، افزایش درآمدی برایشان رخ نداده است‌ این گروه (که از پیش‌ران‌های اصلی اقتصادند) خود را در جایگاه قربانیان وضعیت نامطلوب اقتصادی خواهند یافت. قربانیانی که باید جبران‌کننده ناتوانی دولت‌ها باشند و به جای دولت، تامین‌کننده‌ی هزینه‌های رفاهی و یارانه‌ای کشور. در نتیجه یا ناامید شده و کوله‌بار می‌بندد یا به‌دنبال مسیرهای مختلف برای دور زدن مکانیزم‌های بازتوزیع ثروت می‌روند و این یعنی بازتوزیع فقر و شکاف طبقاتی بیش‌تر.

در رویکرد «زندگی کردن» اهمیت تبدیل سازوکارهای یارانه پنهان به سازوکارهای یارانه نقدی محرز است و عزم جدی برای رقم خوردن کاملِ آن وجود دارد. در این صورت است که هم می‌توان از رانت پنهان‌شده در یارانه‌های غیرمستقیم (که به شکاف اقتصادی دامن می‌زند) جلوگیری کرد و هم می‌توان امکان واقعی‌سازی قیمت‌ها را فراهم کرد (همان چیزی که در «نگاه زنده ماندن» از آن سخن گفته نمی‌شود. چون در ظاهر امر یعنی گرانی و با آن نمی‌شود رای خرید). در حقیقت، گذار از یارانه غیرمستقیم به یارانه مستقیم، در کنار آن‌که می‌تواند شکاف اقتصادی را کاهش دهد، می‌تواند به اصلاح ساختار اقتصادی رانتی نیز کمک کند.

«زندگی کردن» امری دسته‌جمعی‌است

به همین دلیل حکمران، هم باید بتواند از یک سو با تضمین رشد اقتصادی، همراهی گروه‌های برخوردار را کسب کند و چرخه‌ اقتصاد را به بهترین شکل به وسیله‌ آن‌ها به چرخش درآورد و در کنارش با نظام‌های درست و دقیقِ بازتوزیع ثروت مرهمی باشد بر شکافِ تلخِ طبقاتی؛ و هم از سوی دیگر با افزایش یارانه نقدی و از بین بردن رانت پنهان، همراهی گروه‌های کمتربرخورداری که این روزها در زیر فشار اقتصادی در حال له‌شدن هستند را به دست آورد و به جای صدقه دادن بر روی آنچه که خودش (حکمران) برای زندگی لازم و درست می پندارد، حق انتخاب بدهد به این مردمِ شریفِ له‌شده زیر بار سیاست‌های غلط.

«زندگی کردن» یک امر دسته‌جمعی ممکن است. اگر بخواهند!

برچسب‌ها انتخابات ۱۴۰۰ ایرنا ارتباطات محمد جواد آذری جهرمی دولت ایران پروندهٔ خبری انتخابات ۱۴۰۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انتخابات ۱۴۰۰ ایرنا ارتباطات انتخابات ۱۴۰۰ ایرنا ارتباطات محمد جواد آذری جهرمی دولت ایران اخبار کنکور شکاف اقتصادی رشد اقتصادی زندگی کردن زنده ماندن گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۰۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نبرد صدرنشینان و قعرنشینان با چاشنی مرگ و زندگی

به گزارش خبرنگار مهر، هفته سی ام لیگ دسته اول فوتبال، امروز چهارشنبه با برگزاری ۸ دیدار پیگیری خواهد شد.

مربع صعود به لیگ برتر

در حال حاضر ۴ تیم خیبر خرم آباد (۶۴ امتیاز)، چادرملو اردکان (۶۰)، فجر سپاسی (۵۸) و نفت مسجد سلیمان (۵۵) گزینه‌هایی هستند که شانس صعود به لیگ برتر را در اختیار دارند و در شرایطی که ۵ هفته به پایان این بازی‌ها باقی مانده است لغزش هرکدام از تیم‌ها می‌تواند هزینه سنگینی برایش به دنبال داشته باشد.

۵ ضلعی سقوط

در انتهای جدول لیگ دسته اول، خوشه طلایی (۱۶)، شاهین بندر عامری (۲۳)، داماش گیلان (۲۳)، دریا بابل (۲۳)، شهرداری آستارا (۲۴) تیم‌هایی هستند که با خطر سقوط به لیگ دسته دوم دست و پنجه نرم می‌کنند و امیدوارند در هفته‌های پایانی بتوانند امتیازات لازم را برای بقا در لیگ دسته اول کسب کنند.

خیبری‌ها که هفته‌ها است صدر جدول را از چادرملو ربوده‌اند باید به مصاف شهرداری آستارا بروند. شهرداری آستارا یکی از تیم‌هایی است که همچنان خطر سقوط را حس می‌کند و در این دیدار خارج از خانه محکوم به کسب امتیاز هستند. در غیر این صورت ممکن است جایگاهشان از رده سیزدهم پایین بر برود و منطقه سقوط نزدیک و نزدیک تر شوند. خیبر هم امیدوار است بتواند در دیدار خانگی برابر این تیم پایین جدولی، همچنان اختلاف امتیاز خود را با تیم‌های رقیب خود حفظ کند.

در دیگر دیدار امروز چادر ملو به مصاف خوشه طلایی خواهد رفت. چادرملو اردکان در ۶ دیدار اخیر خود ۲ برد، ۳ تساوی و یک شکست کسب کرده است و سایه فجر سپاسی را دنبال خود حس می‌کند. خوشه طلایی در این فصل عملکرد ضعیفی داشت با ۱۶ امتیاز جدی ترین گزینه سقوط به لیگ دسته دوم است و به نظر نمی‌رسد تیم چادرملو در این دیدار خانگی کار چندان سختی برابر تیم کم رمق خوشه طلایی داشته باشد.

فجر سپاسی هم که یکی دیگر از گزینه‌های صعود به لیگ برتر است و با یک بازی کمتر نسبت به دیگر تیم‌ها در رده سوم قرار دارد باید با شهر راز شیراز دیدار کند.

نفت مسجد سلیمان هم باید از داماش گیلان پذیرایی کند. نفت نمی‌خواهد گوی رقابت را به ۳ تیم مدعی واگذار کند و در سوی دیگر هم داماش گیلان در حال حاضر شانزدهم است و در منطقه سقوط قرار دارد.

برنامه دیدارهای هفته سی ام به شرح زیر است:

* آریو اسلامشهر - دریا بابل؛ ساعت ۱۷:۱۵
* مس سونگون - سایپا؛ ساعت ۱۷:۳۰
* مس شهر بابک - مس کرمان؛ ساعت ۱۷:۳۰
* چادرملو اردکان - خوشه طلایی؛ ساعت ۱۸:۰۰
* شهر راز شیراز - فجر سپاسی؛ ساعت ۱۸:۰۰
* نفت مسجدسلیمان - داماش گیلان؛ ساعت ۱۸:۳۰
* خیبر خرم آباد - شهرداری آستارا؛ ساعت ۱۸:۳۰
* پارس جنوبی جم - نفت و گاز گچساران؛ ساعت ۱۹:۰۰

کد خبر 6100037

دیگر خبرها

  • حماس: گورهای جمعی غزه بیانگر سطح توحش صهیونیست‌هاست
  • صعود دسته جمعی عاشقان شهدا به ارتفاعات بازی دراز
  • صعود دسته جمعی به ارتفاعات بازی دراز آغاز شد
  • آغاز صعود دسته جمعی به ارتفاعات بازی دراز
  • کشف سومین گور دسته جمعی در محوطه بیمارستان شفای غزه + فیلم
  • افزایش تعداد گورهای دسته جمعی کشف شده در غزه/ کشف ۴۹ جسد دیگر
  • کشف گور جمعی دیگر در بیمارستان شفاء غزه
  • نبرد صدرنشینان و قعرنشینان با چاشنی مرگ و زندگی
  • افشای جنایتی دیگر از صهیونیست ها ؛ تصاویر خارج کردن اجساد از گور دسته جمعی در غزه + ویدئو
  • کشف یک گور دسته‌جمعی جدید حاوی ده‌ها شهید فلسطینی+فیلم